Wat is Deeksha?

Voorbij denken en emotie


Het woord Deeksha betekent initiatie of in dit verband overdracht van een eenheidsenergie. Deze wordt gegeven doordat de Deeksha-gever zijn handen op het hoofd van de ontvanger plaatst, waardoor de hersenen op een andere manier gaan functioneren. Deze energie brengt zodanige veranderingen in de hersenactiviteit dat ervaringen als eenheid, verbondenheid en vreugde als een natuurlijke staat herkend worden.

Eenheidsbewustzijn, het ervaren van eenheid met alles en iedereen, is in staat de mens vrij te maken van problemen en negatief belastend gedrag. Door de diepere stilte en bereidheid het leven zoals het door ons heen stroomt te aanvaarden, ga je je op het dieper gelegen zielenbewustzijn afstemmen en openstaan voor leiding en wijsheid die je op je weg tegenkomt.

Door de werking van de Deeksha-energie wordt het functioneren van het brein en het zenuwgestel zodanig tot verbetering aangezet, dat het de weg vrijmaakt naar een sterke groei van zelfrealisatie: je wordt a.h.w. zo in jezelf gezet, dat je niet meer het gevoel en behoefte hebt te willen vluchten. Het is een diepgaand transformatieproces. Het denken heeft niet meer die kracht dat ons afleidt van onze diepere bestemming.

Omdat de Deeksha inzich een intelligente energie is, vanuit de specifieke intentie geladen is, wordt er automatisch gewerkt op wat voor een ieder het meest belangrijkste is. De Deeksha werkt krachtig wanneer mensen bereid zijn alles in zichzelf te ervaren, waardoor innerlijke bevrijding mogelijk wordt en een kans krijgt.

Tijdens onze bijeenkomsten doen we regelmatig chakra- en meditatieoefeningen, waardoor we 'ontvankelijker' worden voor de Deeksha-energie; deze durven toe te laten en er zo een algeheel energetisch herstel optreedt. De Deeksha zet een proces aan tot het ontwaken van en het gevoeliger waarnemen van je hartchakra. De Deeksha brengt de mens 'terug' naar zijn natuurlijke staat van Zijn.

Vele mensen over heel de wereld ervaren inmiddels een versneld transformatieproces met behulp
van de Deeksha-energie.

Het proces van initiatie (Deeksha) wordt gefaciliteerd door mensen die deze eenheidsenergie in zichzelf in minder of meerdere
mate herkend hebben.

Velen mensen ervaren het als een weldaad om deel te nemen aan een Deeksha bijeenkomst.

"De Deeksha zet een proces aan tot het ontwaken van je hartchakra en nodigt je daarmede uit je natuurlijke staat van Zijn toe te laten, te herkennen en ruimte te geven; waardoor ervaringen als vrede en overgave aan het proces dat leven heet je ten deel valt."